Едно непретенциозно проучване на питейните води в ежедневието!

И така..., ще започна с няколко общоизвестни факти - човешкото тяло съставлява до 75% вода, а мозъка до 80%..., човек живее без храна до 15 дни, без вода 3-4 дни и 3-5 мин без кислород, с други думи тя е второто най-важно вещество за живот..., бла-бла, все неща известни ни отдавна! Въпреки това често подценяваме ролята и за здравословния начин на живот, както впрочем и самия аз...,  до скоро!!!  Имаме контрол върху това което пием и ядем и по-малко върху въздуха който дишаме. След като можем да контролираме до голяма степен живота, успехът и здравето си учудващ е факта че толкова малко хора го правят...

Основните елементи, на които трябва да се обърне внимание са:

* Стените, за да създадем илюзия за височина
* Обзавеждането и шкафовете
* Вратите, осветлението и огледалата

При изграждане на водопроводна инсталация се поставя на изолация на тръбите, независимо дали ще се затварят с гипскартон или измазват, запоявайте тръбите само в хоризонтална или вертикална посока, ползвайте качествени тръби и фитинги(на пазара има много откровени боклуци) вкопавайте ги като преценете челото на изводите да е на нивото на плочките или по навътре, полагайте ги в идеална равнина, особено важно е за стенните батерии. Топлата тръба минава отгоре, студената отдолу - има си причина! Работете с качествен поялник за PPR, не китайски за 30-50лв., повярвайте, че ако си си вземете под наем ще си спестите много ядове, няма да станете майстори след направа на вашето си ВиК...,

Koгато канализацията в къщи работи ние не се замисляме, че може да се запуши някой ден, когато най-малко очакваме(впрочем никога не очакваме да се случаи белята - няма подходящ момент). Неприятно е влизайки в банята да се изкъпим да се окаже че канала на пода не поема, след като сме ползвали тоалетната и пуснем водата тя не изтича, или пускаме водата в кухнята и тя си остане в мивката.

Първата реакция на всеки е за препарат за отпушване на канали..., но това не винаги е правилното решение, а дори понякога е и грешно.

Водата е животворна течност, която съставлява над 70% от човешкия организъм, без нея умираме само за седмица. Над 97% от световните запаси на вода са от солена такава, 2% е в замръзнало състояни (айсберги) и по-малко от 1% е годна за консумация!

България е една от страните с най-вкусна питейна вода, но за съжалеине количеството й често се движи около критичната граница, особено през горещите месеци. Освен това често, и за съжаление от течове по трасето от водоема до потребителите се губи повече от половината вода!

С настъпването на зимния сезон е необходимо да осигурят ВиК инсталациите в имотите срещу замръзване.
В сградите етажна собственост, в помещението, където е монтиран общият водомер да не се допуска температурата да пада под нула градуса.
Ако това не е възможно, е нужно той да е добре изолиран, ако се намира във водомерна шахта съгласно изискванията на не по-малко от 80см дълбочина.През зимата водомера трбява да бъде изолиран с материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат, а шахтата затворена!

Обн. ДВ. бр. 6 от 23.01.2009 г., изм. ДВ. бр. 15 от 23.02.2010 г., изм. ДВ. бр. 8 от 25.01.2011 г., изм. ДВ. бр. 57 от 26.07.2011 г., изм. ДВ. бр. 82 от 26.10.2012 г., изм. ДВ. бр. 66 от 26.07.2013 г.

Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Раздел I
Предмет на закона
Обхват на закона